Olej z Marakui 30ml, Mydłostacja

  • Odżywia nie powodując uczuleń. Niesamowicie delikatny olej, który sprawdzi się w pielęgnacji skóry naczynkowej czy z trądzikiem różowatym.
Producent: Mydłostacja
29,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych

Darmowy zwrot

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

Olej z marakui, czyli tzw. passiflory to cud południowego świata. Wyciskany z pestek owocu posiada liczne składniki , które powodują, że skóra odwdzięczy się pięknym wyglądem oraz skutecznie się zregeneruje. Czysty olej posiada niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, C, E i K, które skutecznie odżywiają skórę twarzy oraz są naturalnymi antyoksydantami. Olej z marakui posiada kilkunastokrotnie większy potencjał antyoksydacyjny niż chociażby olej arganowy, a zawartość bioflawonoidów oraz Omega 6 jest bardzo wysoka. Oprócz wymienionych składników marakuja charakteryzuje się zawartością skwalenu (lipidu) , który zwiększa elastyczność skóry oraz powoduje dotlenienie komórek. Poza tym są tu obecne również karotenoidy i flawonoidy, które odmładzają i odżywiają naskórek.

A teraz do rzeczy. Komu polecany jest olej z marakui? Tak naprawdę wszystkim, nawet o skórze alergicznej, gdyż jego działanie jest bardzo łagodne i nie powodujące uczuleń. Wspaniale sprawdza się przy skórze naczyniowej oraz dotkniętej trądzikiem różowatym. Posiada właściwości przeciwzapalne, regenerujące oraz reguluje wydzielanie sebum. Zmniejsza stany zapalne skóry oraz łagodzi obrzęki.

Można stosować go również na włosy. Suche oraz łamliwe będą wyjątkowo zadowolone!

INCI: Passiflora Edulis Seed Oil

Zapach: delikatny, prawie niewyczuwalny

Kolor i konsystencja: słomkowy, oleista konsystencja, łatwo wchłanialny

Aplikacja: najlepiej na wilgotną skórę ( wtedy łatwiej się wchłonie) w połączeniu z hydrolatem z róży damasceńskiej lub oczaru wirginijskiego. Można stosować jako bazę pod makijaż gdyż nie zostawia tłustej warstwy.

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: szklana buteleczka z zakraplaczem

Kraj pochodzenia: Włochy

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel