Olej z nasion konopi, 30ml, Ajeden

  • Olej wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Polecany do skóry dojrzałej, normalnej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych.
Producent: Ajeden
19,00 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych

Darmowy zwrot

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Olej konopny polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Poprawia strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. Systematycznie stosowany łagodzi podrażnienia i chorobowe stany zapalne (egzema oraz łuszczyca). Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

Właściwości kosmetyczne oleju konopnego: Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

Zastosowanie:

1. Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się, dlatego może być stosowany jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji tego typu skóry,
2. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów, szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio,

3. Stanowi idealny dodatek do mydeł – nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej,
4. Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, kremów do twarzy, lotionów, balsamów przeciwsłonecznych,
5. Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.

Pojemność: 30 ml

Skład: Olej z nasion konopi (zimnotłoczony)

INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel