Do zamówień powyżej 150 zł. syrop lawendowy GRATIS :)

Kojące serum konopne do ust z CBD, 15ml, Hempking

  • Zapomnij raz na zawsze o bolesnych pęknięciach, spierzchnięciu czy przesuszeniu i zaufaj naturze.
Producent: Hempking
35,90 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych

Darmowy zwrot

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Piękne i wypielęgnowane usta, podobnie jak dłonie, są Twoją wizytówką. Skład balsamu został opracowany tak, by zapewnić niesamowicie dogłębną pielęgnację i regenerację, a nie tylko nawilżenie jak większość balsamów czy pomadek. Połączenie nierafinowanych maseł z olejami zostało skomponowane tak by przy jednoczesnym odżywieniu nawet najbardziej przesuszonych i problematycznych ust zapewnić Ci regenerację, ukojenie, zabezpieczenie przed wiatrem, mrozem i innymi czynnikami zewnętrznymi.

Sposób użycia: W zależności od potrzeb nakładaj na swoje usta i pozostaw do pełnego wchłonięcia. Żeby wzmocnić efekt pielęgnacyjny naszego serum do ust, regularnie stosuj peeling do ust z naszej oferty. Jeżeli Twoje usta wymagają naprawdę intensywnego zabiegu, serum zastosuj na noc, nakładając grubą warstwę.

Pojemność: 15 g

Składniki: 

1. Butyrospermum Parkii Butter (masło shea): składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.
2. Mangifera Indica Seed Butter (masło mango): masło to wytłaczane jest z nasion mango i jego cechą charakterystyczną jest doskonały poziom kwasów oleinowego, linolowego i palmitynowego. Masło mango jest przede wszystkim emolientem. Pozostawia na skórze ochronny i zabezpieczający, dość tłusty film, dzięki czemu dobrze sprawdza się w przypadku pielęgnacji skóry. Oprócz tego działa łagodząco, kojąco, a przy tym jest naturalnym filtrem UV. Masło mango to także idealny składnik dla osób ze skórą suchą.
3. Hydrogenated Soy Vegetable Oil (wosk sojowy): bezpieczny i wszechstronny wosk sojowy charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, lecytyny i witaminy E. Jest naturalnym emolientem i choć naprawdę dobrze zabezpiecza i chroni skórę, to wchłania się szybko i nie pozostawia po sobie nieprzyjemnego filmu. Może być stosowany bezpośrednio na skórę. Działa przede wszystkim zmiękczająco i natłuszczająco, ale dzięki witaminie E jest również doskonałym przeciwutleniaczem.
4. Cocos Nucifera Oil (olej kokosowy): olej, który pozyskuje się w miąższu kokosa w wyniku tłoczenia należy do gamy olei nieschnących, czyli pozostawiających wyraźny, tłusty film. Jest bardzo odporny na działanie czynników zewnętrznych i wysokich temperatur. Olej kokosowy jest bogaty w kwas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, palmitynowy i kaprylowy. Dzięki temu, że jest olejem nieschnącym wykorzystuje się go jako tłusty emolient, który odżywia, silnie natłuszcza i chroni skórę oraz włosy przed środowiskiem zewnętrznym. Olej kokosowy wykorzystuje się w pielęgnacji skóry suchych, wrażliwych, ponieważ koi i niweluje uczucie ściągnięcia.
5. Squalane (skwalan): jest jednym z najlepszych, najbardziej wszechstronnych emolientów. Jest składnikiem znanym od bardzo długiego czasu. Skwalan jest naturalną częścią naszego płaszcza hydrolipidowego, który z wiekiem oraz przez oddziaływanie środowiska zewnętrznego znacznie się osłabia, a skóra traci na swojej elastyczności czy jędrności. Skwalan z trzciny cukrowej ma postać bezzapachowego olejku o bardzo lekkiej konsystencji, który wchłania się bardzo szybko i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Co ciekawe, jest absolutnie hipolaergiczny i może być stosowany nawet u osób z problemami atopowego zapalenia skóry, egzemy czy łuszczycy. Nie powoduje żadnych podrażnień i reakcji. Nie ma właściwości komedogennych, dzięki czemu może stanowić doskonały dodatek do produktów pielęgnacyjnych nawet w przypadku cer podatnych na zapychanie czy z problemem trądziku. Ten rodzaj skwalanu charakteryzuje się bardzo drobnymi cząsteczkami, które głęboko wnikają w skórę. Wykazuje on działanie odżywcze, ochronne, przywracające gładkość oraz optymalny poziom nawilżenia. Stanowi także doskonały nośnik dla substancji aktywnych.
6. Vitis Vinifera Seed Oil (olej z nasion winogron): to jeden z najsilniejszych, naturalnych antyutleniaczy. Jest bogaty w witaminę A i E, czyli witaminy odpowiadające za młody wygląd skóry. Zawiera wysoki poziom NNKT oraz minerały takie jak potas, fosfor, wapń, magnez bor czy jod. Olej winogronowy ma bardzo wszechstronne działanie naskórne i działa na kilku jej płaszczyznach: działa antyoksydacyjnie i z powodzeniem stosowany jest w kosmetykach anti-aging. Zwiększa jędrność i elastyczność, poprawia pracę gruczołów łojowych, odświeża, wyrównuje koloryt, utrzymuje właściwy poziom nawilżenia. Jest doskonale absorbowany przez naskórek, więc po nałożeniu nie pozostawia po sobie tłustej warstwy.
7. Prunus Amygdalus Dulcis Oil (olej ze słodkich migdałów): Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.
8. Rubus Idaeus Seed Oil (olej z pestek malin): olej naturalny, niezwykle ceniony w kosmetyce za duże pokłady kwasów owocowych w towarzystwie prowitaminy A, witamin z grupy B, C i E, a także cennych pektyn. Składnik ten, jako jeden z niewielu doskonale sprawdza się w okolicach oczu, ponieważ regeneruje i wygładza te okolice. Oprócz tego ma działanie kojące, wzmacniające, a przy tym odświeżające i regulujące poziom wydzielanego sebum.
9. Tocopheryl Acetate (witamina E): niezwykle ważna witamina dla dobrej kondycji skóry, szczególnie istotna dla osób z suchą skórą. Zwana jest witaminą młodości, ponieważ bezpośrednio wpływa na procesy starzeniowe. Pomaga w transporcie składników odżywczych do skóry. Naturalna substancja konserwująca
10. Cannabis Sativa Seed Extract (olej z konopi siewnych): nasz tajny składnik aktywny w pełnym spektrum fitoskładników -> dowiedz się więcej o CBD.
11. Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil (olej z nasion konopi siewnych): jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Doskonale przywraca komfort skórze.
12. Hyaluronate Acid (kwas hialuronowy): doskonały składnik wypełniający zmarszczki, silnie nawilżający, odmładzający, dodający blasku. Sól sodowa kwasu hialuronowego jest jednym z najlepszych składników pielęgnacyjnych znanych nam do tej pory. Wzmacnia barierę ochronną skóry. Silnie wiąże wodę w naskórku jeśli stosowany jest razem z emolientami.
13. Mentha Arvensis Oil (olej z liści mięty polnej): ma przede wszystkim działanie odświeżające i jest jednym z najczęściej występujących składników w produktach do higieny jamy ustnej. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie – daje uczucie chłodu i oczyszczenia. W pielęgnacji skóry poleca się do cer silnie zanieczyszczonych i trądzikowych, ale także dla wrażliwych i mocno alergicznych.
14. Niacinamide (niacynamid): jedna z najlepszych form witamy B3. Naturalnie występuje w naturze i jest dostarczana głównie przez pożywienie, natomiast w celach kosmetycznych pozyskuje się ją syntetycznie. Witamina B3 wykazuje przede wszystkim silne działanie odmładzające i przeciwzmarszczkowo. Ma zdolność do pobudzania syntezy kolagenu. Dodatkowo stosuje się ją w wielu preparatach leczniczych, ponieważ regeneruje uszkodzoną skórę, doskonale działa na problemy trądzikowe, stany zapalne i przyspiesza gojenie się ran.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów

Zapakuj zakupy na prezent

Nie możesz osobiście wręczyć podarunku? Nic straconego! Postaramy się, żeby za naszym pośrednictwem wyszło to jak najczulej.

Jeśli Twoje zakupy mają być prezentem i chcesz, byśmy go za Ciebie spakowali, dodaj tę opcję do koszyka. Dodaj swoje wytyczne, w szczególności życzenia, jeśli mamy je wypisać na bileciku.

Zapakowany podarunek dostarczymy w Twoim imieniu bezpośrednio do obdarowanej osoby, a Ty... już tylko czekaj na telefon pełen radości i wzruszenia ❤️

Kliknij i dodaj pakowanie na prezent
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel