Do zamówień powyżej 150 zł. syrop lawendowy GRATIS :)

Ultraodżywczy konopny krem do rąk z CBD (TRAWA CYTRYNOWA), 50ml, Hempking

  • Solidnie nawilża, mocno odżywia i błyskawicznie regeneruje skórę dłoni.
Producent: Hempking
35,90 zł
/ szt.
Dodaj do obserwowanych

Darmowy zwrot

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dbamy o Twoją wygodę, dlatego w naszym sklepie dokonasz zwrotu na korzystnych warunkach.
Darmowy zwrot
Przy wyborze zwrotu środków na saldo klienta, darmowa przesyłka do sklepu.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Twoje dłonie są niezwykle ważne – to właśnie one są Twoją wizytówką, podajesz je na przywitanie, wskazujesz nimi i gestykulujesz, dotykasz. Bez nich codzienne obowiązki w większości byłyby nie do wykonania. Dłonie wystawiamy na środki chemiczne, myjące, dezynfekujące, a także na warunki atmosferyczne. Z czasem mogą się zmienić. Twoje dłonie wymagają opieki, która da im wszystko co potrzebne. Krem do rąk o zapachu trawy cytrynowej został stworzony przede wszystkim z miłości do Ciebie i piękna Twoich dłoni. Ten konopny krem do rąk, to jak niewidzialne, naturalne rękawiczki, które ochronią skórę, paznokcie, skórki wokół paznokci. A jednocześnie poza funkcją ochronną, będą spełniać funkcję odżywczą, regenerującą i kojącą.

Sposób użycia:  Konopny krem do rąk nałóż na czyste i suche dłonie wtedy, kiedy potrzebujesz. Pozostaw go na skórze, aż się wchłonie.

Pojemność: 50 ml

Składniki: 

1. Aqua (woda).
2. Butyrospermum Parkii Butter (masło shea): składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.
3. Caprylic/Capric Triglyceride (trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy): otrzymywany z oleju kokosowego i glicerydu. Jest emolientem zaliczanym go gamy tłustych – tworzy na powierzchni skóry warstwę okluzyjną, dzięki czemu zabezpiecza przed odparowywaniem wody z naskórka i ma działanie pośrednie w kwestii nawilżenia. Dodatkowo ułatwia poślizg i ułatwia rozpuszczanie innych składników. Wyraźnie zmiękcza skórę. Jest dopuszczony do stosowania przez organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne.
4. Gliceryn (gliceryna): to inaczej alkohol trójwodorotlenowy. Wpływa na konsystencje kosmetyków i zapobiega ich wysuszaniu. Gliceryna ma bardzo małe cząsteczki, przez co dobrze wnika w naskórek i ułatwia transport innych substancji aktywnych. Gliceryna nie jest w żaden sposób szkodliwa, jest produktem obojętnym dla skóry. Zwiększa elastyczność skóry, nadaje jej gładkość. Nawilża skórę przez swoje właściwości higroskopijne. Poprawia napięcie skóry. Przyspiesza procesy regeneracyjne.
5. Vitis Vinifera Seed Oil (olej z nasion winogron): to jeden z najsilniejszych, naturalnych antyutleniaczy. Jest bogaty w witaminę A i E, czyli witaminy odpowiadające za młody wygląd skóry. Zawiera wysoki poziom NNKT oraz minerały takie jak potas, fosfor, wapń, magnez bor czy jod. Olej winogronowy ma bardzo wszechstronne działanie naskórne i działa na kilku jej płaszczyznach: działa antyoksydacyjnie i z powodzeniem stosowany jest w kosmetykach anti-aging. Zwiększa jędrność i elastyczność, poprawia pracę gruczołów łojowych, odświeża, wyrównuje koloryt, utrzymuje właściwy poziom nawilżenia. Jest doskonale absorbowany przez naskórek, więc po nałożeniu nie pozostawia po sobie tłustej warstwy.
6. Olea Europaea Husk Oil (olej z łusek oliwek): naturalne źródło skwalenu, czyli emolientu o wszechstronnym działaniu natłuszczającym i zabezpieczającym. Działa dodatkowo regenerująco, wygładzająco i uelastyczniająco. Pomaga zatrzymać wilgoć w skórze.
7. Olea Europaea Oil (oliwa z oliwek): cenne źródło witamin A, B, C, E i F, a także przeciwutleniaczy. Oliwa z oliwek wykazuje ogrom właściwości pielęgnacyjnych i jest jednym z najbardziej wszechstronnych składników. Działa między innymi ochronnie, zabezpieczająco i natłuszczająco, a przy tym wspiera walkę ze wszelkimi podrażnieniami czy uszkodzeniami. Koi, łagodzi zmiany alergiczne – sprawdza się dobrze przy regeneracji skóry po zabiegach dermatologicznych lub u osób borykających się z egzemą, AZS czy łuszczycą. Jest naturalnym antyoksydantem. Chroni skórę przed utratą wody i jest składnikiem szczególnie polecanym do pielęgnacji dzieci i noworodków.
8. Glyceryl stearate citrate (cytrynian stearynianiu gliceryny): emulgator pochodzenia roślinnego o właściwościach zmiękczających skórę. Jest również stabilizatorem formuły kosmetyku.
9. Glyceryl stearate se (stearynian glicerolu se): tłusty emolient, który tworzy na skórze warstwę zabezpieczającą przed działaniem czynników zewnętrznym. Jest stabilizatorem konsystencji.
10. Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil (olej z nasion konopi siewnych): jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim są konopie siewne wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Doskonale przywraca komfort skórze.
11. Cannabis Sativa Extract: to sztandarowy składnik, czyli olej CBD.
12. Orbignya Oleifera (Babassu) Oil (olej z orzechów babassu): olej z orzechów babassu ma postać masełka, o delikatnym, bardzo przyjemnym zapachu i miękkiej konsystencji. W konsystencji przypomina masło Shea. Wykazuje działanie wygładzające i zabezpieczające. Jest bardzo dobrym, naturalnym emolientem, ale nie pozostawia po sobie tłustej warstwy.
13. Ricinus Communis Seed Oil (olej rycynowy): jeden z najstarszych olejów znanych w pielęgnacji. Był używany już w czasach Starożytnego Egiptu i uważany za „cudowny”. Ma działanie natłuszczające, zabezpieczające, a przy czym stanowi doskonałą bazę dla tworzenia kosmetyków, ponieważ ma bardzo dobrą przyczepność do skóry. Oprócz tego wykazuje działanie zmiękczające strukturę włosów, skóry i paznokci.
14. Panthenol (pantenol): jedna z najlepszych substancji syntetycznych, która wykazuje silne i efektywne działanie kojące, regenerujące i przyspieszające gojenie się ran. Doskonale sprawdza się na wszelkie podrażnienia, a także stany alergiczne, egzemę, atopowe zapalenie skóry czy na skórę poddaną nadmiernej ekspozycji na słońce.
15. Mangifera Indica Seed Butter (masło mango): masło to wytłaczane jest z nasion mango i jego cechą charakterystyczną jest doskonały poziom kwasów oleinowego, linolowego i palmitynowego. Masło mango jest przede wszystkim emolientem – pozostawia na skórze ochronny i zabezpieczający, dość tłusty film, dzięki czemu dobrze sprawdza się w przypadku pielęgnacji skóry. Oprócz tego działa łagodząco, kojąco, a przy tym jest naturalnym filtrem UV. Masło mango to także idealny składnik dla osób ze skórą suchą.
16. Cocos Nucifera Oil (olej kokosowy): olej, który pozyskuje się w miąższu kokosa w wyniku tłoczenia należy do gamy olei nieschnących, czyli pozostawiających wyraźny, tłusty film. Jest bardzo odporny na działanie czynników zewnętrznych i wysokich temperatur. Olej kokosowy jest bogaty w kwas oleinowy, laurynowy, mirystynowy, palmitynowy i kaprylowy. Dzięki temu, że jest olejem nieschnącym wykorzystuje się go jako tłusty emolient, który odżywia, silnie natłuszcza i chroni skórę oraz włosy przed środowiskiem zewnętrznym. Olej kokosowy wykorzystuje się w pielęgnacji skóry suchych, wrażliwych, ponieważ koi i niweluje uczucie ściągnięcia.
17. Allantoin (alantoina): naturalnie występuje w korzeniach niektórych roślin np. w fasoli. Ma silne działanie przeciwzapalne. Łagodzi podrażnienia i fantastycznie wpływa na krwawiące dziąsła. Stymuluje proces gojenia się drobnych ranek, a przy tym wykazuje działanie nawilżające.
18. Ascorbic Acid (kwas askorbinowy): witamina C jest bardzo silnym antyoksydantem i hamuje proces tyrozynazy co oznacza, że hamuje proces powstawania melaniny czyli naturalnych pigmentów w skórze, których wzrost pobudza promieniowanie UV. Ogromną zaletą stosowania kosmetyków na bazie witaminy C jest także fakt, że wykazuje ona silne działanie przeciwzapalne.
19. Tocopheryl Acetate (witamina E): niezwykle ważna witamina dla dobrej kondycji skóry, szczególnie istotna dla osób z suchą skórą. Zwana jest witaminą młodości, ponieważ bezpośrednio wpływa na procesy starzeniowe. Pomaga w transporcie składników odżywczych do skóry. Naturalna substancja konserwująca.
20. Cetyl Alcohol (alkohol cetylowy): substancja otrzymywana z kwasu palmitynowego lub z oleju pestek palmowych. Jest tłustym emolientem i niejonową substancją powierzchniowo czynną. Tworzy na powierzchni skóry ochronny film, który zapobiega odparowywaniu wody z naskórka, dzięki czemu ma tzw. pośrednie działanie nawilżające. Wygładza, zmiękcza i daje uczucie jedwabistości.
21. Cymbopogon Flexuosus Oil (olej lemongrasowy): często można się spotkać także z nazwą oleju z palczatki cytrynowej, rośliny bujnie rosnącej w Indiach. Ma bardzo silne działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. Jest bardzo bogaty w naturalny citral, dlatego ma mocny i wyraźny zapach, dzięki czemu niekiedy wykorzystuje się go jako naturalny komponent zapachowy.
22. Xanthan Gum (guma ksantanowa) polisacharyd z glukozy: służy jako zagęszczacz i regulator pH.
23. Hyaluronate Acid (kwas hialuronowy): doskonały składnik wypełniający zmarszczki, silnie nawilżający, odmładzający, dodający blasku. Sól sodowa kwasu hialuronowego jest jednym z najlepszych składników pielęgnacyjnych znanych nam do tej pory. Wzmacnia barierę ochronną skóry. Silnie wiąże wodę w naskórku jeśli stosowany jest razem z emolientami.
24. Citrid Acid (kwas cytrynowy): należy do grupy kwasów AHA i naturalnie występuje w przyrodzie. Jest konserwantem i regulatorem pH. Ma działanie ściągające, rozjaśniające i złuszczające martwy naskórek. Przedłuża trwałość kosmetyku.

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów

Zapakuj zakupy na prezent

Nie możesz osobiście wręczyć podarunku? Nic straconego! Postaramy się, żeby za naszym pośrednictwem wyszło to jak najczulej.

Jeśli Twoje zakupy mają być prezentem i chcesz, byśmy go za Ciebie spakowali, dodaj tę opcję do koszyka. Dodaj swoje wytyczne, w szczególności życzenia, jeśli mamy je wypisać na bileciku.

Zapakowany podarunek dostarczymy w Twoim imieniu bezpośrednio do obdarowanej osoby, a Ty... już tylko czekaj na telefon pełen radości i wzruszenia ❤️

Kliknij i dodaj pakowanie na prezent
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel